Delta del Llobregat

No tenim cap dubte que visitar els espais naturals del delta del Llobregat, com d’altres espais naturals que hi ha arreu del país, és una experiencia sempre canviant i sorprenent.
El delta del Llobregat està format per una extensa plana d'uns 98 Km2 entre el massís del Garraf, Montjuïc i el congost de Sant Andreu de la Barca.

Al delta hi tenim diferents zones preservades:

- Espais Naturals del Riu, és la zona situada al marge dret del tram final del riu i podem trobar-hi jonqueres, prats humits, pinedes, canyissars, platges i estanys litorals com els de Cal Tet i Ca l'Aranya.

- Espai del Remolar - Filipines i la platja de Viladecans, és la zona situada a la part sud de l'aeroport del Prat i compren l'estany del Remolar, la maresma de les Filipines, la riera de Sant Climent, la pineda de Cal Francès i part de la platja de Viladecans.

La Pineda de Can Camins i la platja del Prat, aquest espai costaner molt escàs a Catalunya es troba situat entre la pista tres de l'aeroport i la platja del Prat.

- Les Basses de Can Dimoni, situades al terme municipal de Sant Boi de Llobregat i al mig del Parc Agrari del Baix Llobregat es tracta de, tres basses fruit de les extraccions d'àrids durant la dècada de 1970.

- Estany de la Murtra i pineda de la Maiola, situada entre els municipis de Viladecans i Gavà a tocar de la C-31 és una antiga llacuna que, actualment sembla una riera canalitzada entre conreus.



Fitxa de la sortida

Data:

Diferents dates

Dificultat:

Fàcil.

Apte per nens:

Sí, de qualsevol edat.

Cal portar:

Calçat còmode per caminar, aigua a finals de primavera i sobre tot a l'estiu, roba d'abric a finals de tardor i a l'hivern.
Si en teniu, és molt recomanable portar prismàtics.

Distància:

Depen de la zona i recorregut escollit.

Situació / com anar-hi:

Espais Naturals del RiuLatitud 41.31248801, Longitud 2.11580426 (veure a Google Maps)

Descarregar ruta per GPS: 


Apunts de fotografia:

Per practicar la fotografia d’aus no hi ha un consens pel que fa a l'equip fotogràfic necessari.
Hem pogut observar gent que porta un mòbil, una càmera compacta, un telescopi amb un adaptador pel mòbil, una reflex o sense mirall de gama mitja amb un teleobjectiu d’uns 200 o 300 mil·límetres o, fins i tot qui porta, una reflex amb un teleobjectiu de gama alta de fins a 500 o 600 mil·límetres.

Recorregut:

Fins a la data de publicació d'aquesta entrada em tingut l'oportunitat de visitar dues de les zones del delta del Llobregat, l'Espai del Remolar - Filipines i els Espais Naturals del Riu.


A l'espai de Remolar - Filipines hi ha una zona tancada, haurem de consultar l'horari d'obertura a la web, on hi podem trobar tot allò que necessitem per gaudir de la observació ornitològica i els dies que hi hem anat no hem coincidit amb gaire gent.


Un cop creuada la caseta d’entrada, que té una funció de control i punt d’informació i, després d’un curt camí trobarem una bifurcació que ens durà a un dels dos aguaits d’observació.


En aquests aguaits hi trobarem unes finestres baixes i allargades davant d’uns bancs de fusta que ens ofereixen un bon punt d’observació i alhora ens oculten de la vista de les aus.


Als Espais Naturals del Riu també hi ha una zona tancada, haurem de consultar l'horari a la web, que és més gran i te més visitants ja que es troba de camí a la platja del Prat de Llobregat i des de la població s'hi pot anar a peu, en bicicleta, patins, cotxe i transport públic.


Tot resseguint els diferents itineraris hi podrem trobar aguaits, torres d’observació i bancs per seure prop dels diferents espais.


És evident, que al ser un espai més gran tindrem més oportunitats per trobar papallones, libèl·lules i una població més nombrosa i variada d’aus.


Tant si estem en un aguait com si estem passejant és recomanable portar uns prismàtics, per poder veure les aus amb més detall ja que, normalment aquestes mantenen una certa distància amb les persones.


Sens dubte uns espais sorprenents, molt propers a Barcelona que ens oferiran noves sorpreses i experiències cada cop que hi anem.

Enllaços relacionats:

Bibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.